Efsane 7 Numara Dizisi


Sevgiyi ekrana taşıyan bir dizidir #7Numara
Artık Trt Avaz'da hafta içi hergün  akşama doğru 18:40'ta ekranlarda.
Ne zamandan beridir yazmak istiyordum bu dizi hakkında :)
Çünkü hala izlerim hafta içi 3 kez filan tabi yalnız değil ablamla ki ona da alıştırdım :) Ne biliyim beni mutlu ediyor azda olsa derdimi unutturuyor ki hiç bir dizi yerini de tutmuyor.Ama şunu isterdim ki yeniden diziye yada sinemaya uyarlansa.Sesimi duyanlar olur umarım.
Neyse dizinin konusuna gelelim:



Yedi Numara, 2000-2003 yılları arasında TRT'de yayınlanmış komedi türünde televizyon dizisidir.Fora Film tarafından yapılmıştır. Üniversite eğitimi almak için çeşitli yörelerden gelmiş 4 şehirli kız ve 2 taşralı erkek öğrencinin ve bunların peşine takılan 1 taşralı işsizin, sosyal ve kültürel yönden farklılıklarına değinilmiş, bununla birlikte birbiriyle olan ilişkilerinde yaşadıkları güçlükler ekrana yansıtılmıştır.


7 numara ile ilgili görsel sonucuBirbirlerine çılgınlar gibi aşık, ama çocukları olmayan bakkal Vahit ve eşi Zeliha, yıllar önce köyden İstanbul'a kaçmışlardır. Vahit, babasını ikna ederek kelepir bir ahşap evi satın almıştır. Vahit ve Zeliha, bu evi yıllarca öğrenci gençlere kiralayarak hem geçimlerine katkı sağlarlar, hem de öğrencilere bir ana gibi sahip çıkan Zeliha'nın çocuk özlemini dindirmeye çalışırlar.
Günlerden bir gün, 7 numaralı ahşap evin üst katını çevre mühendisliği öğrencisi dört kız tutar. Birbirlerini yurtta tanımışlar ve hemen kaynaşmışlardır. Hepsi Anadolu'nun büyük kentlerinden, üniversite okumak amacıyla İstanbul'a gelmişlerdir. Bir gün, Bakkal Vahit'in memleketteki ağabeylerinden ikisinin oğullarının da İstanbul'da üniversite kazanacağı tutar. Başka ağabeyinin oğlu da, babasını üniversiteyi kazandım diye kandırarak ticarette büyük atılımlar yapmak amacıyla "Akarı yok kokarı yok, temiz iş." felsefesi ile amca oğullarının arasına karışır. Katıksız taşralı olan ve daha önce İstanbul'a dair hiçbir fikirleri olmayan bu üç delikanlı da, 7 numara'nın alt katına yerleşirler.
İlgili resimDört şehirli genç kız ile üç köylü oğlan aynı çatıyı nasıl paylaşacaklardır? Birbirlerine hiç benzemeyen hayat tarzları nasıl uzlaşacaktır? Aralarındaki kaçınılmaz çatışmaya çözümler ararken, nasıl bir demokrasi sınavı vereceklerdir? Olaylar, duygusal bir komedi diliyle anlatılır.
Daha sonra Olgun Şimşek'in canlandırdığı Sabit (Nam-ı diğer Tarık Arkın) karakteri de diziye İstanbul'da okuyan gençlerden Recep'in ağabeyi olarak katılmıştır. Sabit ise İstanbul'a kendi tabiriyle "Erkek Aktör" olma hayalleriyle gelmiştir.
Türkiyede yapılan komedi dizileri arasında başı çekenlerden birisi olan 7 Numara'nın en büyük özelliklerinden biri ise yöresel dilin mizah içerisinde ustaca kullanılmasıdır...


Karakterler

  • ZelihaŞebnem Sönmez canlandırmaktadır. Zeliha tipik bir ev hanımıdır lakin çocuklarının olmayışıyla annelik duygusunu "Koç"larında ve "Piliç"lerinde bulur. Evhamlı halleriyle Vahit'i sinir eder.
  • Vahit Ballıoğlu: (Engin Alkan) ise dizide bakkal olarak başlar sonraları farklı işler bulur, yiğenleri onu delirttiğinde terlikler havada uçuşur. Zeliha ile Vahit çocukları olmamasına rağmen birbirine delice aşıktır. Ek geçimlerini evden sağlarlar.
  • Armağan Erdem: (Tuba Erdem) Bursa'lıdır. Evde en mantıklı düşüneni ve pratiğe uygulayanıdır.
  • Rüya Uslu: (Nuray Uslu) İzmir'lidir. Birçok şeyden korkar ve ağlamaya başlar. Hemen bunalima girebilir.
  • Ayten Mutlugil: (Ayça Mutlugil) Ankara'lıdır. Sevgilileri birden çoktur. Bakıma ve güzelliğe önem verir.
  • Cansu Güney: (Gülden Güney) Antalya'lıır. Evin şakacısıdır. Dizinin başlarında Mustafa(Ahmet Saraçoğlu) diye
birisine aşıktır.

  • Satılmış: (Ruhi Sarı) "akarı yok, kokarı yok. Temiz iş." felsefesinin sahibidir. Dizide yaklaşık 10 bölüm oynadıktan sonra senaryo gereği Hollanda'ya işçi olarak gider.
  • Sabit': (Olgun Şimşek), aktörlük peşinde koşmuştur ve İstanbul'a gelmiştir.
  • Recep: (Volkan Girgin) üniversite için İstanbul'a gelmiştir. Recep, "musriflik yapmayın." en çok kullandığı repliğidir.
  • Haydar (Okan Selvi), bir matematik dehasıdır. Klasik repliği "Herhalde galiba sanırsam."dır.
  • Meryem (Sedef Pehlivanoğlu), diziye Satılmış'a görücü olarak girer. Saf ve unutkandır. Kimsenin ismini hatırlayamaz. Daha sonraları Vahit'in açtığı mantıcıda çalışmaya başlar. Recep ile sözlenirler. Dizinin ilk onüçü ve sonrasındaki şive değişikliği göze batmıştır.
  • Asiye (Özlem Türkad), diziye Satılmış'ın söz verip kaçtığı dul kadın olarak girer. Karadenizlidir. 11. Bölümde eve Satılmış'ı beklemek için gelir. Daha sonraları Zeliha'nın ablasının oğlu Berat ile evlenir.
  • Berat (Aşkın Şenol), Zeliha'nın ablasının oğludur, ve Vahit'in mantı solanunda çalışır. Asiye ile evlenmiştir.
  • Yusuf Güdük (Çağlar Çorumlu) diziye sonradan girmiştir, Cansunun belalısı olarak karşısına çıkar.
Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Yedi_Numara
Facebook Sayfası:https://www.facebook.com/7NumaraDizisi
Blog:https://7numara.wordpress.com/

Biribirinden komik replikleri

"Rüya: tanrım, dünyada romantizm hala ölmemiş demek.
Zeliha yenge: allah gecinden versin, ağzından yel alsın, ömrü uzadı ömrü"

rüya : bi dakka bi dakka benim kafam karıştı
ayten : kafa karıştırcak bişiy yok gayet basit armağan evlenmeye zorlanıyor ve rezzan hocanın kızı intahara kalkıştığı için bizim evde çünkü tekrar intahar etmesinden korkuluyo
rüya : bu bi birezilya dizisi değil dimi
cansu : hayır ama istenirse tutar
rüya : peki neden kız intahara kalkışmış
cansu : senariste sormak lazım
ayten : iclal duyma ve konuşma özürlü babasını yeni kaybetmiş bir sürü sorunu var
cansu : senarist çok karamsar
armağan: bence bunlardan daha önemli bir şey var. iclal haydara aşık
cansu : senarist abartıyor
armağan: abartmıyorum bunu görmemek için kör olmak gerek
rüya : peki peki ne olucak
cansu : senaristleri işten atalım

Dağlar daşlar, kurtlar kuşlar, gavlini tutmayanu cadılar dürtüşler 




skype:fatofotofan mail:gonca4320@gmail.com facebook.com/Fatofotofan video

You Might Also Like

3 yorum

  1. Öyle özlüyoruz ki bu diziyi hepimiz. Acaba bahsettiğiniz gibi yeniden çekilse, sinemaya aktarılsa aynı heyecanla hevesle izler ve sever miyiz? Ondan emin olamıyorum işte. Büyüdük, değiştik, çok şey yaşadık, belki çoğumuz masumiyetimizi yitirdik. Bu ruh haliyle o temizliği, masumiyeti yeterince takdir edemeyebiliriz... Çok güzel bir yolculuktu geçmişe doğru benim için:) Teşekkür ederim emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. 12 sene olmuş aynen ama sanki dün gibi izleyince öyle oluyor.Muhakkak her hafta izlemeye çalışırım şuan 86.bölümdeyim heralde galiba sanırsam :)

    YanıtlaSil
  3. Ne demek rica ederim yine ara ara replikleri vs.paylaşacağım buldukça :)

    YanıtlaSil

Yorum attığınız için teşekkür ederim