Lutino Kuşu Bakımı




Lutino  Kuşu Bakımı


Merhaba ,bu yazımda Lutino kuşu sahibi olarak Lutino Kuşu bakımından bahsedeceğim.Bir önceki yazımda da MUHABBETKUŞU için NEO TERRAMYCİN ANTİBİYOTİK  ilacından bahsetmiştim .

Lutino Kuşu Özellikleri

Lutino muhabbet kuşlarının gövde, maske ve kanat rengi saf sarı renklidir.
Lutino muhabbet kuşlarında siyahi tonlar yerini gümüşi renkte beyaz yanak beneklere, pembe ayaklara ve turuncu bir gagaya bırakmıştır.
Kuyruk tüyleri ise sarı ve beyaz renkli, gözleri ise kırmızı renklidir.

Lutino muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.
Erkek lutino muhabbet kuşunu dişisinden ayırırken cere rengine bakılır. Pembe ya da mor ise erkek, kahverengi ise dişidir.

 Lutino kuşu erkeği nadir bulunuyor .O yüzden fiyat yüksek oluyor .

Lutino Kuşu bakımı

Bu bilgiler benim kendi tecrübemdir yani size tecrübemi paylaşıyorum.Veteriner değilim.Azda olsa size yardımcı olmak isterim.
Lutino kuşu tek renktir.Ve diğer muhabbet kuşlarına nazaran daha hassastır daha fazla bakım ve ilgi ister. Ceyran da kalmamalı,ne sıcak ne soğuk olmalı bulunduğu ortam.İsal olursa isala sıcak ortamda bulunmalı üşütmüştür suluğuna aspirini  bıçakla çok az kazıyarak tozunu suluğuna çay kaşıyı yardımıyla karıştırın ve suluğunu her hafta yıkayın.Aspirin yoksa eğer soğuk algınlığı ilacından aynı aspirin gibi bıçakla az birşey kazıyarak tozunu suluğuna karıştırın toparlanmasına yardımcı olacaktır.Eğer kabızsa fıstık,ceviz,fındık yedirin çok iyi gelecektir hatta yoğurt.Ben böyle tedavi ettim kuşumu ve bana kuşumu aldığım yer  dedi ki; kuşlar insan gibidir insan ne yer ne içerse onlarda öyle .İnsana ne iyi gelirse kuşa da iyi geliyor ilaç olarak ama dozu az olacak tabi.Kuşlar bile yemek seçiyor huyları var 😊 Mesela görselde ki resimler benim kuşun resimi. Maşallah demeyi unutmayın.O cevizi,patlamış mısırı,krakeri,çayı çok sever aynı ben  yahu :D Suyu çok içer mesela yani çok hareketli.
Banyosu ise ben bir fazla derin olmayan kaseye içme suyu koyarım ılık olacak onu elimle cıb cıb ses  çıkartırım oda gelir dayanamaz banyosunu yapar yani su sesi olacak ve kendisi mümkünse banyo etsin siz yaptırmayın bu konuda önceki ölen kuşumdan tecrübeli yola çıkarak söylüyorum.Onlar kaşırlar kendilerini çünkü temizlerler sanırıyoruz ki kaşınıyor değil efendim kendilerini temizliyorlar kuş dürtüsü onlar yıkanacakları vakti biliyorlar ama dediğim gibi yıkanırsa daha iyi bunu her hafta yapın deneyin kendi yıkanmak isterse yıkanır.

Lutino Kuşu Nasıl konuşur


Lutino kuşu benim kuşumdan yola çıkayım .Ben onu aldığım günden beri tatlı bir ses tonuyla kısa kelimeleri öğrettim  konuşarak.Her akşam her sabah konuştum onunla,mesela her gece iyi geceler,seni çok seviyorum sabahları annem de oda kendince güzel kelimeler öğretti.Şimdi nasıl konuşuyor aldığım günden 1 ay sonra konuşmaya başladı.Ben aldığımda o 4 haftalıktı.
Ve kafes eğitimi ise 1 hafta kafeste kaldı sonra dışarıyı öğrettim.Ona çocuk oyuncakları aldı .Ses çıkaran zilli parlak şeyler ki kuşlar bayılır bunlara size tavsiyem.Ayna alışkanlığı yok mesela kafesinde aynası var ama bakmak işi gücü oyun oynamak ben onu kafesten oyun oynatarak çıkarttım kendi çıktı elimi kafese koymadım.

Lutino Kuşu Ele Gelmesi

Bu genel kuşlar için geçerli zaten. Kafesteyken ben elime yem alır tüneğine koyar beklerdim elim açık vaziyette.1 hafta böyle geçti sonra elime gelir oldu yem için .Sonra parmağa konması içinde ayaklarına tünekteyken parmağı yaklaştırır ayaklarını yavaşça okşardım .Isırırlar o an kendilerini koruma dürtüsü ile ama siz korkmayın aldırış etmeyin devam edin onların ısırmasıyla bir şey olmaz zaten alışınca sizden zarar gelmediğini öğrenince ısırmayı bırakıyorlar ve kendilerini okşatıyorlar.

İşte böyle yine sorularınız olursa yoruma yazın yardımcı olurum.
Kuşumun instagram hesabı var takip etmek isterseniz:https://www.instagram.com/coskunungunlugu/




















Montaj Bloggif oluşturulan

fatofotofan@gmail.com

You Might Also Like

19 yorum

  1. Oyyyyy ne tatlı bu Fato'cuğum, kanarya sandım önce, ilk kez duyuyorum Lutino kuşunu. Renge bak yahu çok güzel...maşallah maşallah nazar değmesin:)

    YanıtlaSil
  2. Ayy ne kadar tatlı ama gagalarından korkuyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı maşallah... Verilen bilgiler de faydalı olmuş. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Oy oy oy! ne güzel şirin kuşmuş bu..😊Muhabbet kuşlarının isimleri de varmış,Lutino kuşu..🙂 Çok detaylı bakım bilgileri.. "kuşlar insan gibidir insan ne yer ne içerse onlarda öyle .İnsana ne iyi gelirse kuşa da iyi geliyor ilaç olarak ama dozu az olacak tabi" ✔ Bunlarda ilk defa duyduğum bilgiler,elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  5. Bende yıllarca muhabbet kuşu baktım ama ölünce eve hayvan almaya tövbe ettim ayrılması çok zor oluyor.:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o durumu yaşadım bu 3.cü kuşum ama ben kuşsuz yapamıyorum sanki onlar bir parçam hani evim müsait olsa kedi köpek bile besleyeceğim ama kuşla idare ediyorum .Sevgi paylaştıkça güzel.

      Sil
  6. Benimde kusum var sana soruyum bir sorun olursa❤

    YanıtlaSil
  7. ya bu çok şeker maşallah ya :) bu arada,
    bloğumda bir çekiliş başlattım katılırsan ve sayfanda paylaşırsan aşırı mutlu olurum :) kendine iyi bak..

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel renkleri var MaşaAllah :)

    YanıtlaSil
  9. senin vidyolardaki şirin de mi buuuuuu :)

    YanıtlaSil
  10. Nasıl oyuncaklar aldınız benimde aynı cinsden var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyuncaktan ziyade kendim ürettim, misal parfüm yada kolonya metal parlak kapakları oluyor onları dezenfekte edip onun önüne verebilirsiniz zamanla oynayacaktır. Parlak eşyaları çok severler.Birde ben oyuncak kafese asılacak kuş almıştım onu sevmişti...

      Sil
  11. Bizim kusumuz hic birsey yemiyo cok zayif ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. B vitamini yada multivitamın alın ve suyuna 10 damla koyun ,suyu içme suyu olsun çeşme suyu olmasın ve hergün suyunu yenileyin .Haftada 3 gün sadece su verin vitamin koymayın.Tüy dökümünde ise suyuna yine multivitamın koyun.

      Sil

Yorum attığınız için teşekkür ederim