İnşirah Suresi Faydaları


İnşirah Suresi tüm sıkıntılardan ve dertlerden kurtulmak için okunacak olan mükemmel bir suredir. Her namazdan sonra 7 kez okunursa hem rızık genişler hemde tüm sıkıntılardan halas olursun. Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 kez okumayı gerçekleştirmelidirler. Aldıkları yüksek düzeyli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli bulguları hazmetmek isteyenler günde yetmiş kez bu sureyi okumaya devam etsinler İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş kez bu sûreyi okumağa devam etsinler .İlgili resim Her biri de görecek ki; bu sureye devam, Allah ın müsaadesiyle onları netlikle muratlarına erdirecektir Kim bu sureyi beş zaman namazlardan sonra okumaya devam ederse,Cenab-ı Hak işlerinde ona kolaylık verir ve rızkını çoğaltır,sıkıntısını giderir,ummadığı yerden rızıklandırır.

Kaynek: İnşirahsuresi.org
İnşirah Suresi:
Bismillahirrahmanirrahim.
“Elem neşrahleke sadrak.Ve veda’na anke vizrak ellezi engada zahrak.Ve refa’na leke zikrak.Feinne mea’l-usri yüsra.İnne mea’l-usri yüsra.Feiza ferağte fe’nsab ve ila Rabbike fergab.”
İnşirah Suresi’nin Arapça Hali
بسم الله الرحمن الرحيم (‘) أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ (‘) وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ (‘) الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ (‘) وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ (‘) فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا (‘) إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا(‘) فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ (‘) وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ
“biz senin için(mutluluğu) gögsünü açmadıkmı?.Senden yükünü indirmedikmi? O senin sırtını ezen yükü.Senin şanını yüceltmedik mi?.Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır.Evet,zorlukla beraber bir kolaylık vardır.O halde boş kaldın mı yine kalk(başka bir iş ve ibadetle)yorul.Ancak Rabbine yönel”
Kaynak

Bu sureyi her gün 7 defa okuyan kimseler kalp sıkıntısından kurtulur ve bol rızka kavuşur şeklinde de müjdelenmiştir. Ayrıca bu sureyi cam kaba koyup gül suyu ile yazıyı silip içen kimse, korku ve endişelerinden kurtulur. Tembellik ve keder halleri ise yok olur.
Kişi saçını ve sakalını tararken bu sureyi her gün okumaya devam ettiğinde fakirlik görmez. Her türlü sıkıntı için okunması gereken bu dua, din âlimleri tarafından da tavsiye edilmektedir.
Evliyalar, herhangi bir belanın gelmesinden sonra bu surenin okunmasını söylemiştir. Özellikle kalbinde sıkıntı olan kişiler namazdan sonra 10 kez okuduktan sonra her türlüdarlanmalar yok olur.
kaynak 

You Might Also Like

10 yorum

  1. Çok seviyorum bu sureyi.Sagol paylasım için 😃

    YanıtlaSil
  2. Allah kəlamının hansı fəzilətli deyil ki? Hamiləlik boyunca bu surə ən az 3 dəfə oxunduğunda doğumu asanlaşdırır deyə duymuşdum mən də.

    YanıtlaSil
  3. Rabbım dualardan geri koymasın inşallah ..Çok güzel bir duadır Teşekkürler paylaştığın için Rabbım herkesin derdini sıkıntısını gidersin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım benim Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

      Sil

Yorum attığınız için teşekkür ederim