🎨2020'inin Tasarım Renkleri🎨

Fatofotofan Tasarım

🎨2020'inin Tasarım  Renkleri🎨

2020'inin tasarım renkleri sizinde dikkatiniz çekmiştir.Hep böyle neon,soft renkler.2016'dan boyunca renkler gittikçe acılmış. Hadi gelin biraz daha yakından inceleyelim.


2020 Tasarım Renkleri
Renk:Renk, ışığın gözün retinasına değişik biçimde ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya renk olarak adlandırılır. *Vikipedi


"Renkler, görsel iletişimin ilk ögesidir. Duyularınıza hitap ederler. İçgüdüsel kararlar almanıza neden olurlar. Yorgun düşürebilirler, hasta edebilirler hatta kendinize olan güveninizi bile kaybetmenize neden olabilirler. Kısacası renklerin gücünü küçümsememek gerekir. " Melih Güney


Renklerin Anlamları

Peki renkler genel olarak bizlere ne anlam ifade ediyorlar? Renkler tüketicileri nasıl etkiliyor? Markalar renkleri nasıl kullanmalıdır?

Beyaz
Parlak ve ihtişamlıdır. Geleneksel olarak saflığı, temizliği ve ve güvenilirliği temsil eder. Gelinliklerin beyaz olmasının nedeni budur.

Siyah
En güçlü renklerden biridir. Şıklık ve gücü simgeler ancak aynı anda ölümü ve yası da temsil eder.

Mavi
Kararlı ve güvenilir bir renktir. Uyumu ve huzuru çağrıştırır. İletişim yönü kuvvetlidir. İşte bundan dolayı Facebook, Twitter, Skype gibi iletişim araçları bu rengi kullanır. Bununla birlikte mavi, bütün renkler arasında en iştah kapatıcı renktir. Yiyecek ambalajlarında kullanılması sakıncalıdır. Güvenin rengi olan mavi genellikle banka ve finans kurumları tarafından tercih ediliyor. Öyle ki mavi kalemle yazılan yazılar bile akılda daha çok kalıyor.

Kırmızı
Enerjiyi, hırsı ve tutkuyu temsil eder. İştah açıcı bir renktir. Doğru şekilde kullanıldığı takdirde etkiyi arttırır. Fast Food şirketlerinin kırmızıyı kullanması tesadüf olabilir mi? Kalbi anımsatan renk, tüketicilere ürünleri alma konusunda hızlı davranması gerektiğini söylüyor. Perakende zincirleri ve kampanya yapan markalarda kırmızı yoğun şekilde kullanılıyor.

Turuncu
Yüksek frekansa sahip renklerden biridir. Araştırmalar bütün renklerin içinde en çok dikkat çekici renk olduğunu göstermiştir. Herkese hitap ediyor ve satın alma duygusunu en güçlü tetikleyen renk olarak biliniyor.

Sarı
İnsan gözünün en zor odaklandığı renklerden biridir. Bazı araştırmalar bebeklerin sarı renkli odalarda daha çok ağladığını ortaya çıkarmıştır. Bununla birlikte hızı ve satın alma ruhunu temsil eder. Fast food şirketlerinin ya da alış veriş şirketlerinin sarı tonlarını kullanması bu nedenledir. Neşe, gençlik ve dinamizmi anlatan renk, genellikle gençlere yönelik satış yapan markalar tarafından kullanılıyor. Sıcaklık hissi veren sarı renk, tur şirketleri tarafından da tercih ediliyor.

Mor
Yaratıcılığı, duygusallığı ve gizemi temsil eder. Mistik bir yücelik getirir ve metafizik gücü simgeleştirir. Bu anlamda sıklıkla güzellik ve yaşlanmayı geciktiren ürünlerde kullanılıyor.

Pembe
Sakinliği, aşkı ve feminenliği sembolize eder. Bu renk kadınlara yönelik ürün satan kişisel bakım markaları tarafından tercih ediliyor. Romantik bir renk olan pembenin aynı zamanda sakinlik veren bir etkisi de var.

Yeşil
Doğayı, canlıları ve huzuru çağrıştırır. Batı coğrafyasında parayı temsil ederken ortadoğu’da dini inançları simgeler. Sakinleştiricidir ve sinir sistemi üzerinde doğal bir etki yapar. Bekleme salonlarının ve fuayelerin yeşil, fıstık yeşiline çalan renklerde dekorasyon yapılması bundan dolayıdır. Bir çok e-ticaret sitesinde satış için kullanılan butonlarda yeşil renk tercih edilir.


Kahverengi

Kahverengi toprağın, yani doğumun ve bereketin rengidir. Kahverengi hareketleri hızlandırır. Bu rengi seven insanlar fiziksel olarak çok duyarlıdırlar, tenleri çok hassastır ve sinirleri mükemmeldir. Kahverengi giyen insanlar özellikle toplum içinde rahattırlar.


Kaynak:https://www.melihguney.com/renklerin-gucune-inanin.html


Peki 2020'nin Trend Renkleri Nelermiş?


 Ateş kırmızı,mavi ve gri tonlarının karışımı,yosun yeşili,Mat Pembe(Gül Kurusu),Beyaz,Haki Renk,Tarçın rengi,klasik mavi,Gri,Mürdüm moru,Canlı turuncu,Sütlü kahve karışımı bej,Turkuaz,Açık sarı.

TOP 10 2020 Grafik Tasarım Trend Renkleri




Fatofotofan'ın Tasarımda Kullandığı Favori Renkleri

Fatofotofan Tasarım



Gördüğünüz gibi mor renkler hakim çizimlerimde :)Burcumun Rengi'de mor.Zambak Rengi :)

Makalem burada biter buraya kadar bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim.


You Might Also Like

14 yorum

  1. Bir ara ben de renklerin anlamlarına kafayı takmıştım :) 2021 i merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Renk olarak kırmızı, siyah ve beyazı çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  3. Turuncu ve sarı tonlarını ben daha çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  4. Mor ve yeşil benim de favori renklerimden :)

    YanıtlaSil
  5. Renklerle ilgili ilginç ve etkili bilgiler,iyiymiş..Melih bey doğru sölemiş,"renklerin gücünü küçümsememek gerekir.." Kadir geceniz mübarek olsun..Emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
  6. Ne bileyim sanki bütün renkler bana uyuyor gibi geldi ama giyerken öyle olmuyor bilemedim teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  7. neden kahverengi yok:( En sevdiğim renkti :)))

    YanıtlaSil
  8. Benim rengim kesinlikle MOR :))))

    YanıtlaSil

Yorum attığınız için teşekkür ederim